Essentiële Oliën

Veel BLOGS en websites beweren dat het gebruik van essentiële olie niet schadelijk kan zijn. 

Dit is echter niet waar!

 

Lees voor gebruik de bijsluiter of etiket, verdun altijd in een dragende olie en gebruik nooit essentiële oliën inwendig zonder advies van een professional. En dan bedoel ik een onafhankelijke aromatherapeut of natuurgeneeskundige en geen ongediplomeerde ambassadeur/verkoper van een multi-level-marketing (MLM) aromamerk! Zij beweren o.a. dat oliën waar waarschuwingssymbolen op vermeld zijn bij uitstek niet 100% natuurlijk is. Dit is absoluut niet correct! Deze waarschuwingen zijn door de EU verplicht gesteld. De Nederlandse wetgeving voert deze EU eisen uit, zodat het niet plaatsen strafbaar gesteld is!

 

Klik op de onderstaande button en lees hier meer over. Hierin vind je ook waarom ik zowel met een MLM aromamerk werk als mede waarom ik een eigen merk heb

 


In de aromatherapie spreken we van een single olie (of:enkelvoudige olie) wanneer er maar 1 soort olie gebruikt is; in Lavendel zit bijvoorbeeld dan ook niets anders dan Lavendel. De blends (of: samengestelde oliën) zijn eveneens 100% essentiële (of: Etherische) oliën, maar dan gemixt om bepaalde klachten te behandelen, waar dan meer dan 1 soort (enkelvoudige) olie voor nodig is.

 

Het uitgangspunt van aromatherapie is net zoals die van de natuurgeneeswijze: het opwekken en versterken van de levenskracht en zelf herstellend vermogen van de mens.

 

 Meer uitleg over Essentiële oliën klik hier


Basis en Massage Oliën


Basis oliën, ook wel drager oliën genoemd, zijn vette, plantaardige oliën. Ze vertonen veel overeenkomst met het huidvet en houden bij regelmatig gebruik de huid soepel en beschermen deze tegen uitdrogen. Etherische oliën lossen zeer goed op in vette oliën. Aan een drager olie wordt vaak etherische oliën toegevoegd om er massage oliën van te maken waardoor de massage olie lekker ruikt of dat er een onderliggende werking is. Zoals bv. bij een spiermassage olie. Door het toevoegen van etherische olie kunnen de spieren gemakkelijker loslaten.

 

Van belang is dat de olie koud wordt geperst, hierdoor blijven alle belangrijke stoffen behouden die door andere bewerkingsmethode verloren gaan. Een goede kwaliteit olie ondersteunt de werking van essentiële oliën, werkt verzachtend en stimuleert de natuurlijke huidfuncties.

 

Meer uitleg over Basis/Massage Oliën klik hier

 Parfum Oliën


Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel’. Daarnaast bevat parfum vaak een fixatiemiddel. De ingrediënten van een parfum zijn vaak etherische oliën en andere geurende plantenextracten maar ook chemisch vervaardigde geurproducten.

Met parfumolie (of geurolie) brengt u gemakkelijk een heerlijke geur in huis. Parfumolie is beschikbaar in vele verschillende geuren en je gebruikt het in een geurbrander. Daarnaast is deze olie goedkoper dan een etherische (essentiële) olie. 

 

 

Meer uitleg over Parfum Oliën klik hier